Търговци

Веригите за мода: Растежът се забавя

Силвия Радославова 20 декември 2019, 15:41

Статията е част от специалното издание Регал 100, което подрежда най-големите компании в сектор "Търговия" с неговите основи подсектори и прави анализ на тяхното развитие. Вижте още »

Пазарът на мода в България все още е далеч от своя връх, а страната редовно се нарежда на края на опашката сред другите държави в ЕС в статистиките за потребление на дрехи и обувки. По данни на НСИ средно годишно на едно лице през 2018 г. са се падали по 196 лв. за покупка на стоки от тази категория. За сравнение, паричният разход за алкохолни напитки и тютюневи изделия е бил 233 лв., а най-много пари са се харчили за храна - 1655 лв. Що се отнася до разходите за потребление на дрехи обувки на домакинствата в ЕС, средният жител на Люксембург може да отдели 17 пъти по-голям бюджет от българския, а румънският - два пъти повече.

Целият текст е тук

Най-четени »
Виж още
Последни новини »
Виж още
С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK