Търговци

Веригата "Метро" ще произвежда енергия от фотоволтаици за свои обекти

Деница Ватева 19 декември 2019, 12:15

Търговската верига "Метро България" започва проект за "зелени" магазини в страната чрез използване на покривни фотоволтаични системи, които да произвеждат електроенергия за собствените им нужди. Първият подобен обект е хипермаркетът в Благоевград, където от днес вече е инсталирана система с мощност от 423 kWp, която ще пести близо 403 тона вредни емисии на година. Системата е изградена от "Соларпро холдинг".

Предстои подобни системи да бъдат ползвани и в обектите на веригата в Плевен и Велико Търново. След няколкото пакета промени в законодателството през последната година подобни инвестиции във ВЕИ за собствени нужди станаха много по икономически изгодни, а с повишаването на цените на електроенергията на свободния пазар ползата от тях ще се увеличи още.

Целият текст е тук

Най-четени »
Виж още
Последни новини »
Виж още
С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK