Търговци

Собственикът на Zara отчете 12% ръст на печалбата за деветте месеца

Снежина Пашинова 19 декември 2019, 12:07

Испанската модна група Inditex, която е собственик на марката Zara, отчете 12% ръст на печалбата си за първите девет месеца на 2019 г. до 2.7 млрд. евро. Компанията, в чието портфолио са и брандовете Bershka, Stradivaruis, Massimo Dutti и др., посочи разширяването на търговската мрежа, поддържането на ниски складови наличности и специалното етикетиране на дрехите като основен двигател на приходите.

Финансовите резултати

В отчета си за периода 1 февруари – 31 октомври 2019 г. от Inditex посочват, че продажбите са се увеличили със 7.5% в сравнение с 2018 г., като достигат 19.8 млрд. евро. Нетните парични наличности са се повишили до рекордните 7.7 млрд. евро, а очакванията са към края на годината оборотът от обектите, които са работили поне една година, да нарасне с между 4% и 6%.

Целият текст е тук

Най-четени »
Виж още
Последни новини »
Виж още
С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK