Търговци

Халите 2020: Ресторанти, барове и фермерски храни

Ани Коджаиванова 16 декември 2019, 10:15

Емблематичният, но позагубил атрактивността си столичен закрит хранителен пазар Халите до няколко месеца трябва да претърпи пълна промяна и да се превърне в модерно градско кулинарно място от типа Food Court или Deli. Сегашните търговски щандове ще отстъпят място на ресторанти, бистра, деликатесни заведения, кафенета и барове с бира и вино, като ще има и фермерски пазар. Новата концепция трябва да превърне морално остарелия хранителен пазар отново в привлекателно място за срещи и приятно прекарване за местните хора, а също така и да привлече многобройните вече туристи в София, които рядко стигат до Халите, въпреки че те се намират на минути от центъра на града.

Проектът е на собствениците на столичните Хали - израелската строителна компания "Ащром", а целта е пазарът да се превърне в живо и кулнарно атрактивно място, каквито има в много други европейски градове - например Барселона, Лисабон, Копенхаген и т.н.

Целият текст е тук

Най-четени »
Виж още
Последни новини »
Виж още
С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK