Търговци

Продажбите на Jumbo в България са нараснали с над 20%

Иглика Филипова 21 октомври 2019, 10:38

Веригата за детски стоки и домашни потреби Jumbo е увеличила продажбите си в България с повече от една пета. Това показва отчетът на гръцкия собственик за последната финансова година, която приключи в края на юни. Българското дружество "Джамбо ЕС.Б" е постигнало оборот от 85.6 млн. евро (167.4 млн. лв.), което е увеличение с 20.4% спрямо предходната година. Ръст има и при печалбата.

Резултати

За финансовата 2018/2019 г. общите продажби на Jumbo са в размер на 812.2 млн. евро или със 7.8% повече от предходната година. Данните показват, че ръстът в България изпреварва средния за групата. В резултат на това делът на страната в общите продажби се е увеличил леко до 10.54%. Печалбата преди данъци на Jumbo нараства с 6.7% средно и с около 8% в България, където достига 22.7 млн. евро.

Целият текст е тук

Най-четени »
Виж още
Последни новини »
Виж още
С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK