Търговци

Пазарно ускорение

Георги Пауновски 13 октомври 2019, 10:00

Продажбите на нови автомобили в ЕС вървят надолу почти през цялата година, докато в България се забелязва ръст, макар и по-нисък от миналогодишния, показват данните на Асоциацията на производителите на автомобили в Европа (АСЕА). От началото на годината до август общото търсенето е намаляло с 3.2% до малко над 10.5 милиона бройки.

Първоначално очакванията на АСЕА за тази година бяха за минимален ръст, но след първото полугодие производителите на автомобили в Европа коригираха прогнозата си за развитието на пазара тази година. Така актуалните очаквания са търсенето на нови автомобили да спадне с 1%.

При това положение в страните от ЕС ще се продадат около 15 милиона нови автомобила. Корекцията не е неочаквана, при положение че от септември 2018 г. до април включително продажбите бяха по-ниски от съответните месеци на предходните години. Чак през май търсенето се повиши със скромните 0.1%, а през юли мръдна още веднъж нагоре с 1.4%.

Целият текст е тук

Най-четени »
Виж още
Последни новини »
Виж още
С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK