Търговци

Hays Travel ще купи обектите на Thomas Cook във Великобритания

Пламена Кацарова 11 октомври 2019, 15:14

Британската туристическа компания Hays Travel ще купи всички физически магазини на Острова на фалиралия гигант Thomas Cook, съобщи в сряда Агенцията по несъстоятелност в страната. Туристическата агенция също така ще назначи и част от служителите на фалиралия туристически оператор, като очакванията са до 2500 работни места да бъдат спасени, предава Reuters.

Най-старата туристическа компания в света обяви фалит миналия месец и остави блокирани над 600 хил. туристи в цял свят, като така се стигна до най-голямата невоенна операция по връщане на британски граждани в родината. Официалните данни показват, че колапсът на групата може да доведе до разходи за правителството и застрахователните компании от над 500 млн. паунда. Финансовата криза от колапса бързо се разпространи, като засегна кредитори, доставчици, партньори, клиенти, както и наемодателите на нейните физически магазини на Острова.

Целият текст е тук

Най-четени »
Виж още
Последни новини »
Виж още
С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK