Търговци

Ikea се насочва към умните домове

Пламена Кацарова 04 октомври 2019, 10:10

Най-големият ритейл търговец на мебели в света Ikea има за цел да се превърне в един от водещите играчи в разработването на решения за умни домове. Шведската компания прави най-голямата си инвестиция за последните две десетилетия в сектора, за да се конкурира с лидерите на пазара Google и Amazon, съобщава Financial Times.

Нов фокус

Главният изпълнителен директор на Inter Ikea, която е собственик на марката Ikea - Торбьорн Луф, заяви, че групата проучва създаването на продукти като въздушни пречистватели, които да добави към увеличаващия се списък с решения за интелигентен дом като говорители, електрически крушки и щори. "Виждаме смарт домовете като много интересна възможност – искаме да ги опростим и да ги направим достъпни за потребителите. Смятам, че Ikea би могла да има водеща роля на пазара за интелигентни жилища", коментира Луф.

Целият текст е тук

Най-четени »
Виж още
Последни новини »
Виж още
С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK