Търговци

Веригата за дрехи Forever 21 поиска закрила от кредитори

Капитал 02 октомври 2019, 10:10

Американската верига за дрехи Forever 21 е подала искане за защита от кредитори. Компанията, която е насочена основно към по-млади хора и е един от производителите по света, които наложиха лоу-кост модата, сега се оказва жертва на силната конкуренция в сектора, както и на собствените си мащабни планове за разширение по света, които включват и България.

Forever 21 отдавна изпитва затруднения, но сега компанията е практически на прага на фалит. Централата в Калифорния обяви в неделя, че за момента се планира да бъдат затворени 350 от общо 800 магазина в целия свят в опит да бъде преструктурирана компанията и да се избегне пълно затваряне, съобщава Financial Times.

Магазините в България също са застрашени от затваряне, защото според компанията разделението между затворените обекти ще бъде наполовина в САЩ и наполовина в Европа и Азия. В България Forever 21 отвори първия си магазин през 2016 г., а година по-късно отвори и втори.

Целият текст е тук

Най-четени »
Виж още
Последни новини »
Виж още
С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK