Търговци

Ускореният пулс на Ozone.bg

Йоан Запрянов 16 септември 2019, 10:53

Иво Джоков може да е затворен човек, когато става дума за говорене пред медии, но не така стоят нещата, когато става дума за бизнес. Създателят на компанията за онлайн търговия Ozone.bg успешно консолидира специализирания пазар на видеоигри в България, след като през юли компанията му закупи последната останала физическа верига магазини в този сектор, Pulsar. Историята е любопитна поради няколко причини. Първата е, че Джоков е бил клиент на Pulsar преди години, в ерата на интернет клубовете. А втората е, че с придобиването на компанията Ozone.bg затварят вратата за навлизане на българския пазар на чешката JRC.

"В началото се бяхме фокусирали върху Pulsar като конкуренция и винаги се мерехме с тях. Последните няколко години обаче загубихме интерес и започнахме да следим Amazon и други международни търговци, защото хората започнаха да си купуват игри от чужбина", казва Джоков. "Оказа се обаче, че Pulsar имат една своя собствена клиентела, която не се интересува дали можеш да си купиш една игра онлайн или от чужбина на по-ниска цена. Там клиентът отива и си я купува."

Целият текст е тук

Най-четени »
Виж още
Последни новини »
Виж още
С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK