Търговци

Джеф Безос е продал акции на Аmazon за 2.8 млрд. долара миналата седмица

Пламена Кацарова 07 август 2019, 13:02

Основателят на Amazon Джеф Безос е продал акции на стойност от 2.8 млрд. долара от технологичния гигант миналата седмица, съобщава Financial Times. През последните три дни на юли главният изпълнителен директор е продал акции на стойност около 1.8 млрд. долара, а в четвъртък и петък - дялове, които са донесли 990 млн. долара, става ясно oт документи, подадени до Комисията за ценни книжа и борси. Безос е казвал в миналото, че планира да продава акции на Amazon на стойност от около 1 млрд. долара, за да финансира компанията си за космически ракети Blue Origin.

Продадените акции

Според данни на Комисията за ценни книжа и фондови борси от понеделник основателят и изпълнителен директор на Amazon е продал в петък над 517 хил. акции. По-рано през миналата седмица той е продал над 968 хил. акции на цена между 1800 и 1900 долара. Той също така е дарил и 268 акции на неназована организация с нестопанска цел.

Целият текст е тук

Най-четени »
Виж още
Последни новини »
Виж още
С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK