Търговци

Amazon преговаря за сериозен дял в индийската ритейл верига Reliance Retail

Анина Сантова 01 август 2019, 14:43

Американския е-гигант Amazon води преговори за придобиването на 28% от най-голямата ритейл верига в Индия Reliance Retail. Тя е част от индийския мултинационален конгломерат Reliance Industries, който управлява и успешен бизнес в сферата на енергетиката.

Преди да започне разговори с Amazon, индийската компания, която се управлява от най-богатия мъж в държавата - Мукеш Амбани, водеше преговори и с китайската Alibaba, съобщава Reuters. До сделка обаче не се е стигнало заради различните оценки, които двете компании са дали, коментира източник на агенцията. Reliance ще засили ритейл бизнеса си, ако си партнира с компания със силно онлайн присъствие, казва още той.

Въпреки това е съвсем възможно Amazon и Reliance да не успеят да сключат сделка, пише Economic Times. И двете компании са отказали да коментират намеренията си.
"Част от политиката ни е да не коментираме медийни спекулации и слухове", завяват от Reliance.

Целият текст е тук

Най-четени »
Виж още
Последни новини »
Виж още
С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK