Търговци

За първи път Amazon не постигна прогнозната си печалба

Йорданка Веселинова 29 юли 2019, 11:46

За първи път от две години насам Amazon не постигна прогнозната си печалба. Очаква се това да продължи и през текущото тримесечие, тъй като компанията увеличава разходите си за еднодневна доставка, с което цели да увеличи броя на поръчките, пише Reuters.

Стратегията на компанията за бързи еднодневни доставки активизира растежа на приходите през второто тримесечие, но струваше повече, отколкото Amazon очакваше и поради това компанията не достигна прогнозата за печалба на Wall Street. Това сложи и край на рекордните тримесечни печалби, пише Financial Times.

Резултатите

Компанията инвестира в различни проекти от складове и центрове за данни до физически магазини и телевизионна и филмова продукция. "Ясно е, че Amazon е в инвестиционен режим", казва Гейн Мюнстер, анализатор в Loup Ventures. "Инвеститорите трябва да бъдат задържани за продължителен период, тъй като Amazon продължава да въвежда бързите доставки в САЩ и на международните пазари."

Целият текст е тук

Най-четени »
Виж още
Последни новини »
Виж още
С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK