Търговци

Metro отхвърли офертата за придобиване от чешкия милиардер Даниел Кретински

Светлана Митрова 25 юни 2019, 10:43

Мениджмънтът на германската търговска верига Metro отхвърли офертата за придобиване от EP Global Commerce Group на чешкия милиардер Даниел Кретински и я определи за твърде ниска. Въпреки това акциите на веригата поскъпнаха с над 4% по време на търговията в понеделник.

Обявеното в петък предложение, което тепърва ще бъде представено официално от EP, оценява веригата на 5.8 млрд. евро. Оценката от 16 евро за обикновена акция и 13.80 евро за преференциална, "значително подценява стойността на компанията", посочват от Metro и отбелязват, че офертната цена е само с 3% над тази на затваряне в петък, пише Reuters.

Германската компания ще има цялостно становище, когато получи цялостната оферта. Metro има годишни приходи от 37 млрд. евро и развива бизнес в България още от 1999 г. Според германски медии Кретински вече държи около 30% от Metro.

Целият текст е тук

Най-четени »
Виж още
Последни новини »
Виж още
С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK