Търговци

Книжарниците Waterstones купуват конкурента Barnes & Noble

Цветослава Гергинова 19 юни 2019, 15:21

Преди десетилетие Waterstones, верига книжарници във Великобритания, почти напуска бизнеса. Под ръководството на Джеймс Даунт обаче компанията изоставя традиционните модели на управление и доказва, че все още има печалба в сектор, доминиран силно от гиганта в електронната търговия Amazon.

Сега компанията купува Barnes & Noble - най-голямата книжна верига в САЩ, пише Financial Times.
Сумата по сделката е 683 млн. долара. Преди това Waterstones придоби веригата Foyles във Великобритания за неназована сума.

Двете компании ще продължат да се ръководят отделно, а целта е Barnes & Noble да продължи да се разширява чрез някои от вече успешните стратегии, приложени при Waterstones, като повече власт на мениджърите във всеки обект. В момента всеки управител сам решава колко и каква стока да закупи според предпочитанията на потребителите в региона, което прави цялата структура възможно най-малко централизирана. Стратегията намалява разходите и трудностите при обработката на непродадена стока.

Целият текст е тук

Най-четени »
Виж още
Последни новини »
Виж още
С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK