Търговци

Alibaba тайно подаде документи за второ листване в Хонконг

Пламена Кацарова 17 юни 2019, 11:55

Китайският гигант за електронна търговия Alibaba тайно подаде документи за второ листване на фондовата борса в Хонконг, съобщава Reuters. В края на май компанията обяви, че с този ход цели да набере 20 млрд. долара, а също и че иска да даде възможност на местните инвеститори да насочат средства към нея в момент на високо напрежение в отношенията между Пекин и Вашингтон. Второто листване ще се случи най-рано през третото тримесечие на тази година, казва източник на агенцията, запознат с въпроса. Инвестиционните банки China International Capital и Credit Suisse ще ръководят операцията.

Плановете

През 2014 г. Alibaba набра рекордните 25 млрд. долара при първичното си публично предлагане на фондовата борса в Ню Йорк. Тогава основателят на компанията Джак Ма изрази желанието да листне ритейл гиганта в Хонконг, но структурата на управление на фирмата се сблъска с правилата на борсата. След този случай фондовата борса промени правилата си за вписване, главно за да привлече китайските технологични компании.

Целият текст е тук

Най-четени »
Виж още
Последни новини »
Виж още
С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK