Търговци

Amazon пуска кредитна карта за хора с лошо кредитно досие

Анина Сантова 14 юни 2019, 10:43

Най-голямата компания за електронна търговия в света - Amazon, пуска нов продукт за абонатите на Amazon Prime. Този път обаче се прицелва в специфичен пазарен сегмент, пише BGR. Новият инструмент Credit Builder позволява на потребителите с лошо кредитно досие да създадат своя собствена и защитена кредитна карта. Те ще могат да вложат възстановим депозит в диапазона между 100 и 1000 долара, за да се сдобият с карта, а кредитният лимит съвпада с него.

Как работи

За да получат обикновена и необезпечена карта, потребителите ще трябва да докажат, че са отговорни - условието е да погасяват поне минималните си задължения навреме всеки месец. Така те ще могат да увеличават кредита си. Банката, с която си партнира Amazon за новия продукт - Synchrony Bank, след това автоматично ще издаде кредитна карта Amazon Store Card и ще възстанови депозита.

Програмата предлага инструменти за финансова грамотност и съвети, за да може потребителите да разберат по-добре условията за кредити. Такива например са уроците за това защо трябва да се изплаща минимумът, пише CNBS.

Целият текст е тук

Най-четени »
Виж още
Последни новини »
Виж още
С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK