Търговци

Amazon закрива онлайн платформата си в Китай

Йорданка Веселинова 24 април 2019, 11:39

Amazon.com Inc обяви, че ще закрие своя онлайн магазин в Китай на 18 юли тази година, тъй като компанията ще се фокусира върху по-печелившия бизнес за внос на чуждестранни стоки и облачните услуги в страната.

Най-голямата онлайн платформа за продажби, собственост на Джеф Безос, не преодоля конкуренцията с Alibaba, която контролира 82% от онлайн търговията в страната, съобщава Reuters.

Голямата конкуренция

През 2004 г. Amazon купи китайския уебсайт за онлайн пазаруване Joyo.com за 75 млн. долара, като ребрандира бизнеса през 2011 г. като Amazon China. Но поради господство на Tmall, Amazon се принуди да отвори онлайн магазин на сайта Alibaba през 2015 г.

Утвърдените играчи в онлайн търговията в Китай попречиха на Amazon да навлезе успешно в страната. Изследователската компания iResearch Global обяви, че през миналата година онлайн магазините Tmall и JD.com на Alibaba Group Holding са контролирали 82% от китайския пазар.

Целият текст е тук

Най-четени »
Виж още
Последни новини »
Виж още
С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK