Търговци

Диван по мейла

Деница Ватева 15 март 2019, 10:00

Секторът на продажба да на мебели в България има една особеност. Въпреки че има своите големи компании и въпреки доминиращия играч в него - ИКЕА (и българското дружество "Хаус маркет България") с приходи от почти 109 млн. лв за 2017 г., в този сектор за разлика от останалите ритейл области доминират български играчи. В топ 20 има само две-три дружества, в които има и чуждестранен капитал.

В тази категория попада и старозагорската мебелна верига "Мондо", зад която стои дружеството "Дипол". В сектор, в който непрекъснато вървят преобразувания и сливания, "Мондо" успява да блесне на местно ниво - в последното издание "Гепард" на "Капитал" то е на четвърто място сред най-динамичните малки и средни компании в Старозагорска област с приходи над 9 млн. лв. и годишен ръст от впечатляващите 73%.

Целият текст е тук

Най-четени »
Виж още
Последни новини »
Виж още
С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK