Търговци

Amazon планира разширяване на веригата супермаркети Whole Foods

Пламена Кацарова 03 януари 2019, 10:38

Най-големият онлайн търговец Amazon планира да увеличи броя супермаркети от веригата Whole Foods, съобщи The Wall Street Journal, позовавайки се на свои източници. През 2017 г. гигантът купи веригата магазини в сделка за 13.7 млрд. долара като част от плана за развитие на услугата за доставка в рамките на два часа Prime Now. Решението за разширение на мрежата от физически магазини цели да включи повече клиенти в нея и ще се концентрира върху предградия и райони, където Whole Foods бележи ръст на броя клиенти.

Решението

Служители на Whole Foods са посетили региони в северозападната част на САЩ в търсене на потенциални търговски площи. Сред възможните локации са градове в щатите Айдахо, Юта и Уайоминг, където веригата няма магазини.

Amazon иска Prime Now да покрива всички магазини в Съединените щати. Услугата се предлага в повече от 60 града, а експресна доставка в рамките на 30 минути се предлага в над 30 града.

Целият текст е тук

Най-четени »
Виж още
Последни новини »
Виж още
С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK