Търговци

Unilever се отказа да мести централата си от Лондон след натиск от акционерите

Анина Сантова 08 октомври 2018, 14:00

Един от световните лидери за потребителски стоки - Unilever, се отказа от плана си да премести централата си в Холандия. Причината е натискът от страна на акционерите, пише Financial Times. След продължителни консултации с инвеститорите от компанията обявиха че предложението "не е било одобрено от значителна част от акционерите и поради това би било най-подходящо да се изтегли". Сега Unilever оперира с две отделни дружества – холандско, чиито акции са листнати на борсите в Амстердам и Ню Йорк, и британско - с книжа в Лондон и Ню Йорк.

Производителят на сапуните Dove и на сладоледа Ben&Jerry миналата година обяви, че ще преразгледа структурата си, състояща се от две централи, след като отхвърли враждебния опит за придобиване за 143 млрд. долара от Kraft Heinz. От компанията бяха на мнение, че това ще подобри корпоративното й управление и ще спомогне за сключването на сделки за поглъщане.

Целият текст е тук

Най-четени »
Виж още
Последни новини »
Виж още
С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK