Търговци

Най-големите компании за дрехи и обувки: Мода за 1 млрд. лв.

Зорница Маркова 25 септември 2018, 15:02

Текстът е част от специалното издание "Регал 100". Изданието е подарък за всички абонати Капитал PRO. Всички останали читатели могат да го намерят онлайн тук.

Над 1 млрд. лв. Толкова са общите приходи на най-големите търговци в сектор "Мода" през миналата година, които включват веригите за облекла, обувки и спортни стоки на българския пазар. Другото впечатляващо число е 15%. Толкова е ръстът в приходите на същите тези търговци спрямо година по-рано. Това показва общата картина в класацията "Регал 100", която изданието прави за втора поредна година.

Сектор "Мода" присъства в подредбата за пръв път. Лидерът в класацията на най-големите модни търговци е шведската верига H&M, която отвори първите си магазини в България през 2012 г. и след активна експанзия пет години по-късно компанията има вече 20 обекта (виж карето). Тя има приходи за 2017 г. 105.5 млн. лв. и ръст близо 5.6%. Оборотът й е близо два пъти по-голям от този на номер две в класацията – другата голяма международна верига - Zara, която е част от испанския гигант Inditex. През миналата година Zara има приходи близо 66 млн. лв. и ръст 12%. Двете компании са най-големи конкуренти в световен мащаб и това съревнование е валидно и за България.

Целият текст е тук

Най-четени »
Виж още
Последни новини »
Виж още
С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK