Търговци

Amazon придобива онлайн аптеките PillPack за 1 млрд. долара

Цветан Кръстев 02 юли 2018, 11:38

Американската компания за онлайн търговия Amazon купува онлайн аптеките PillPack. Компанията на Джеф Безос ще плати около 1 млрд. долара за базираната в Бостън група, твърди източник, запознат с въпроса, а сделката може да промени индустрията. Цената на акциите на няколко големи фармацевтични компании се понижи, след като споразумението беше обявено, съобщава Reuters.

Сделката въздейства на здравния сектор

Акциите на най-големия американски оператор на аптеки CVS Health и на конкурента му Walgreens Boots Alliance поевтиняха със 7% в четвъртък. Понижение усетиха и групите Mckesson, Cardinal Health и AmerisourceBergen.

PillPack съставя и доставя рецепти за лекарства на клиентите си, включително и за хронични заболявания, в 49 американски щата. Очакванията са сделката да бъде затворена през втората половина на 2018 г.

Целият текст е тук

Най-четени »
Виж още
Последни новини »
Виж още
С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK