С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK
Регистрация

"Билла България" с програма за намаляване на пестицидите в плодовете и зеленчуците

Автор: Мара Георгиева 06 юни 2018

Контролът върху изследванията е поверен на SGS – Швейцария, и "Глобал 2000" - Австрия

"Билла България" въвежда програма за намаляване на остатъчните пестициди в плодовете и зеленчуците, отглеждани по проекта "Градините на Billa", в който участват над 150 градини, оранжерии и лозя на 33-ма български производители.

Програмата е разработена от австрийската неправителствена организация за опазване на околната среда "Глобал 2000" (Global 2000) и е въведена в магазините на REWE International в Австрия (Billa, Merkur, Penny). "Билла България" е първата в Източна Европа, която се присъединява към инициативата.

За сметка на търговската верига

Програмата предвижда остатъчните количества пестициди в плодовете и зеленчуците, произведени за търговската верига, да бъдат с по-ниски нива от допустимите по закон. За целта "Билла България" предоставя безплатно на земеделските стопани разработени от експерти схеми за растителна защита, които водят до минимални или нулеви стойности на остатъчни количества пестициди. Програмата се контролира от две независими организации: SGS – Швейцария, и "Глобал 2000" - Австрия.

Целият текст е тук

Четири компании доминират пазара на концентриран алкохол Четири компании доминират пазара на концентриран алкохол, а спадът на местните продажби през 2017 г. донякъде се компенсира от силен износ
Намалява потреблението на зехтин и олио Зехтин се купува повече в модерната търговия, олио - в традиционната
"Македонската "Алди" влиза в България Хард дискаунтърът "КАМ Маркет" започва да открива магазини в София