С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK
Регистрация

"Метро България" удвоява видовете бира, които продава

Автор: Мара Георгиева 31 май 2018

Търговската верига вече предлага 400 вида пиво от 22 държави

Фотограф: Цветелина Белутова

"Метро България" обнови бирения си отдел, като удвои броя на предложенията в него. Търговската верига вече продава 400 вида пиво от 22 държави, основните от които са Германия, Белгия, Великобритания, Холандия и Чехия.

60 вида крафт бира

Компанията отделя специално внимание на по-малките и независими български и чуждестранни крафт пивоварни и предлага около 60 вида "занаятчийски" бири, от които 30 на девет български бранда ("Хилс", "Блек Пайн", "Гларус", "Бял щърк", "Ромбус", "Айляк", Ax, Mad Panda, Beer Bastard).

"Биреният ни асортимент е обновен във всичките ни магазини, но най-голямо е разнообразието в софийските обекти. Ще продължим да подкрепяме българските малки пивоварни, както и индустриалните производители, за да отговорим на нуждите на всички клиенти", коментира за "Капитал" Диана Бонева, директор "Снабдяване" в "Метро България".

Целият текст е тук

Четири компании доминират пазара на концентриран алкохол Четири компании доминират пазара на концентриран алкохол, а спадът на местните продажби през 2017 г. донякъде се компенсира от силен износ
Намалява потреблението на зехтин и олио Зехтин се купува повече в модерната търговия, олио - в традиционната
"Македонската "Алди" влиза в България Хард дискаунтърът "КАМ Маркет" започва да открива магазини в София