Търговци

Amazon отвори втори технологичен център в Букурещ

Анина Сантова 14 май 2018, 10:43

Американският технологичен гигант Amazon отвори втори технологичен център за развитие в Румъния и планира да наеме 650 души. Той е в Букурещ и заема площ от 11 300 квадратни метра. В него има инженерен център, център за технологично развитие и такъв за виртуалния асистент на компанията – Alexa. Amazon посочва, че откакто се е установил в Румъния през 2005 г., е инвестирала 100 млн. евро, съобщава SeeNews.

През октомври компанията преустрои другия си център за технологично развитие в източния румънски град Яш, където планира да наеме около 400 души през следващите три години. Той беше открит още през 2005 г.

Компанията на Джеф Безос има в Европа над 80 корпоративни офиса, центрове за изпълнение, за продавачи и клиенти, центрове за научноизследователска и развойна дейност и центрове с данни на Amazon Web Services (AWS). AWS е дъщерно дружество на компанията, което предлага платформи за облачни услуги на физически лица, компании и правителства на платен абонаментен принцип.

Целият текст е тук

Най-четени »
Виж още
Последни новини »
Виж още
С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK