Търговци

Alibaba подобрява финансовите си резултати заради бизнеса с облачни услуги

Цветан Кръстев 09 май 2018, 12:28

Най-голямата компания за онлайн търговия в Китай - Alibaba, увеличава приходите си през първото тримесечие с 61% спрямо същия период на предходната година до 61.9 млрд. юана (8.9 млрд. долара) заради възхода на бизнеса си с облачни услуги, поделението за онлайн търговия и международната експанзия, съобщава Reuters.

Възходът на Alibaba

След обявяването на финансовите резултати, които са над очакванията на анализаторите, акциите на компанията поскъпнаха с 4%. Прогнозите на специалистите бяха за постъпления на стойност 58.9 млрд. юана и ръст от 53%. През последните 2 години технологичният гигант отчита през всяко тримесечие ръст на приходите от над 50%. Някои специалисти прогнозираха, че този път увеличението ще е по-слабо заради инвестициите в нови бизнеси и придобиването на 33% от компанията за финансови технологични услуги Ant Financial, но опасенията им бяха опровергани.

През изминалата година компанията увеличи инвестициите си в облачните системи и международната търговия, тъй като на пазара за онлайн търговия в Китай се наблюдава пренасищане от голям брой играчи.

Целият текст е тук

Най-четени »
Виж още
Последни новини »
Виж още
С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK