С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK
Регистрация

Amazon разширява позициите си на пазара на умни домове

Автор: Пламена Кацарова 01 март 2018

Компанията ще купи производителя на звънци и камери Ring за 1 млрд. долара

Американският технологичен гигант Amazon ще придобие стартъпа за производство на звънци и камери от ново поколение за 1 млрд. долара, съобщава Financial Times. Това е част от стратегията на компанията за електронна търговия за разширяването на дейността й на пазара на умни домове, където устройствата работят с лесни за използване технологии за контролиране на дома само чрез думи.

Причините

Онлайн търговецът на дребно ще използва умната си колонка Echo и своя виртуален асистент Alexa в цялата система от устройства за защита на дома. Някои анализатори смятат, че сделката идва като част от стратегията Amazon Key – възможност клиентите да получават доставки от онлайн търговеца, без да са си у дома, но наблюдавайки процеса чрез интелигентни ключалки и камери.

"Продуктите и услугите на Ring за сигурност на дома удовлетворяват потребителите от първия им ден. Ние сме развълнувани да работим с този талантлив екип и да му помогнем в изпълнението на мисията да пазят домовете ни сигурни и защитени", коментира говорител на Amazon.

Ring се превърна в една от най-големите самостоятелни компании, останали на пазара на умните домове. Компанията с централа в Санта Моника има повече от 1000 служители и над 1 млн. клиенти в повече от 100 страни.

Целият текст е тук

Четири компании доминират пазара на концентриран алкохол Четири компании доминират пазара на концентриран алкохол, а спадът на местните продажби през 2017 г. донякъде се компенсира от силен износ
Намалява потреблението на зехтин и олио Зехтин се купува повече в модерната търговия, олио - в традиционната
"Македонската "Алди" влиза в България Хард дискаунтърът "КАМ Маркет" започва да открива магазини в София