С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK
Регистрация

Онлайн платформата Farmhopping вече прави доставки до адрес в цялата страна

Автор: Мара Георгиева 08 януари 2018

Компанията планира да излезе на печалба през септември тази година

["Европейски съюз, 2017"]

Онлайн платформата Farmhopping, която предлага сезонна натурално произведена продукция от около 200 местни ферми, вече прави доставки до адрес в цялата страна. Новата възможност е факт от началото на ноември 2017. "Интересът е доста голям, 20% от поръчките вече идват извън столицата", съобщи за "Капитал" Орлин Радев, съосновател на "Фармхопинг" ООД.

Поръчки и от малки селища

В София компанията използва собствена логистика, но в страната заявките се доставят чрез куриерска фирма. Поръчките в столицата се изпълняват от днес за след 48 часа, а в страната – след 72 часа.

"Очаквахме заявки най-вече от големите градове, но на практика изпълняваме поръчки и за клиенти, живеещи на село, където, предполага се, фермерските продукти са повече. Нашето обяснение за този интерес е, че достъпът до разнообразна чиста храна не е лесен дори за хората, живеещи в малки населени места", коментира Орлин Радев.

За да изпълнява заявките, компанията е разработила собствени еднократни опаковки, които осигуряват подходящ температурен режим за продуктите чрез термоизолация и охлаждане.

Новост е, че от началото на февруари т.г. цената за доставки в столицата и в страната ще се изравни и ще бъде 5 лева до адрес (сега е 12.90 за страната) и 3 лева – до офис на куриерската фирма "Спиди" (при сегашна 9.90), съобщи Радев.

Във физически магазин

На 1 юни миналата година "Фармхопинг" откри и физически магазин – на столичния бул. "Витоша" близо до входа на Южния парк.

Целият текст е тук

Събития
Retail in detail 2018

Retail in detail 2018

Transforming Retail Together. How to Adapt to the New Frontiers

Нехранителните стоки - с нови по-високи цени през ноември Поскъпват и три от четирите млечни категории в кошницата на тайния клиент
Намалява потреблението на зехтин и олио Зехтин се купува повече в модерната търговия, олио - в традиционната
"Македонската "Алди" влиза в България Хард дискаунтърът "КАМ Маркет" започва да открива магазини в София