Този сайт използва бисквитки (cookies). Ако желаете можете да научите повече тук. Разбрах
Регистрация

Британската група Kingfisher приключи придобиването на Praktiker в Румъния

Автор: Капитал 06 декември 2017

Цената на сделката не беше съобщена, магазините ще бъдат ребрандирани на Brico Depot

Британската група Kingfisher обяви, че е приключила придобиването на магазините от веригата Praktiker в Румъния. Цената на сделката не беше обявена, а регулаторните органи вече я одобриха, съобщава SeeNews.

По-голям играч

Британската компания е купила всички акции на "Praktiker Румъния" от турския инвеститор Омар Суслъ, който от 2014 г. е единствен акционер във веригата. Британската компания обяви намерението си за придобиването през август. Praktiker е един от главните играчи на пазара на магазини от типа "Направи си сам" в Румъния. През миналата година приходите на веригата са били 140 млн. евро и е разполагала с 27 обекта в 23 града в страната. Веригата обаче е отчела загуба от 2.5 млн. евро през 2016 г.

След сделката Kingfisher ще притежава общо 42 магазина в северната ни съседка. Компанията вече оперира 15 магазина под бранда Brico Depot. Romania Insider припомня, че британската компания през 2013 г. купи мрежата на Bricostore за 75 млн. евро от френската група Bresson. Впоследствие те бяха ребрандирани на Brico Depot, чийто модел се оказа успешен за Франция и Испания. Британската компания смята, че този формат има потенциал за международно развитие. Затова и магазините на Praktiker в Румъния ще се превърнат в Brico Depot.

Целият текст е тук

Нехранителните стоки - с нови по-високи цени през ноември Поскъпват и три от четирите млечни категории в кошницата на тайния клиент
Намалява потреблението на зехтин и олио Зехтин се купува повече в модерната търговия, олио - в традиционната
"Македонската "Алди" влиза в България Хард дискаунтърът "КАМ Маркет" започва да открива магазини в София