Този сайт използва бисквитки (cookies). Ако желаете можете да научите повече тук. Разбрах
Регистрация

Собственикът на "T маркет" планира да купи полската търговска компания Emperia

Автор: Цветан Тодоров 27 ноември 2017

Литовската Maxima е готова да плати за потенциалната сделка 338 млн. долара

Фотограф: Reuters

Литовската търговска верига Maxima планира да купи полската Emperia в сделка за близо 338 млн. долара, съобщава Reuters. Emperia контролира една от водещите търговски вериги за хранителни продукти в Полша – Stokrotka. От своя страна Maxima контролира търговски вериги в няколко страни, включително и в България, където е собственик на "Т маркет".

Амбициите на Maxima

Чрез сделката литовската компания се стреми да увеличи присъствието си в ритейл сектора в Полша, тъй като към момента е собственик на местната търговска верига Aldik. Изпълнителният директор на Maxima Петрас Ясинскас коментира, че потенциалната сделка е важна за компанията, като по този начин ще се възползват от разрастващия се ритейл сектор в Полша.

Яснискас обясни, че отправената оферта за придобиване на Emperia е валидна до февруари и от групата се надяват сделката да бъде финализирана успешно преди поставения срок. "Експанзията на хранителния пазар в Полша чрез придобиването на Stokrotka е логичен и добре обмислен ход на мениджмънта", коментира Яснискас.
Той заяви, че мениджмънтът на полската компания е доказал през последните години, че може да управлява успешно хипермаркетите и това е оказало влияние за избора им. Stokrotka оперира над 410 магазина в страната.

Целият текст е тук

Нехранителните стоки - с нови по-високи цени през ноември Поскъпват и три от четирите млечни категории в кошницата на тайния клиент
Намалява потреблението на зехтин и олио Зехтин се купува повече в модерната търговия, олио - в традиционната
"Македонската "Алди" влиза в България Хард дискаунтърът "КАМ Маркет" започва да открива магазини в София