Този сайт използва бисквитки (cookies). Ако желаете можете да научите повече тук. Разбрах
Регистрация

Alibaba инвестира 15 млрд. долара за развитие на нови технологии

Автор: Йоан Запрянов 12 октомври 2017

Компанията отваря седем лабораторни центъра из целия свят

Китайският гигант в сферата на електронната търговия Alibaba обяви, че ще инвестира над 15 млрд. долара в световната си програма за проучвания и развитие през следващите три години, пише Bloomberg. Целта на компанията ще бъде да увеличи взаимодействията между различните технологии. Сумата е повече от два пъти по-голяма от вложените от Alibaba средства за проучвания между 2014 г. и 2017 г. Програмата, наречена "Академия за откриване, приключения, движение и възгледи", или накратко DAMO, ще включва отварянето на седем центъра за изследвания. Те ще бъдат разположени в Пекин и Хангжу в Китай, Сан Матео и Белвю в САЩ, Москва, Тел Авив и Сингапур. Компанията ще наеме и 100 изследователи, които да водят операциите в отделните центрове.

В търсене на най-новите технологии

Лабораториите ще работят основно по проекти, свързани със събиране на данни, интернет на нещата, финансови технологии и взаимодействието между хора и машини. Те ще работят и с други институции в сферата, сред които и университета "Бъркли" в Калифорния. Според изявлението на Alibaba по повод плановете центровете ще бъдат водени от борд, в който ще бъдат включени изследователи и преподаватели от няколко топ университета в света, сред които и Институтът по технологии в Масачузетс. Проектът беше обявен официално от технологичния директор на Alibaba Джеф Жанг по време на компютърна конференция в Хангжу.

Целият текст е тук

Нехранителните стоки - с нови по-високи цени през ноември Поскъпват и три от четирите млечни категории в кошницата на тайния клиент
Намалява потреблението на зехтин и олио Зехтин се купува повече в модерната търговия, олио - в традиционната
"Македонската "Алди" влиза в България Хард дискаунтърът "КАМ Маркет" започва да открива магазини в София