Търговци

"Лидл България" ще финансира 31 социално значими проекта

Мара Георгиева 12 октомври 2017, 09:00

Търговската верига "Лидл България" ще финансира изпълнението на 31 социално значими проекта с 252.7 хил. лв. в рамките на инициативата "Tи и Lidl за по-добър живот". Кампанията се осъществява в партньорството с фондация "Работилница за граждански инициативи" и Българския дарителски форум.

425 предложения от 142 населени места

Началото на инициативата беше поставено на 1 май, когато веригата обяви, че до 25 юни ще отделя по 3 стотинки от всеки касов бон в магазините в цялата страна и със събраните средства ще финансира проекти на неправителствени и граждански организации в четири области: образование, опазване на околната среда, култура и историческо наследство, здравословен начин на живот.

В крайна сметка "Ти и Lidl за по-добър живот" събра 425 предложения от 142 населени места в цялата страна, сред които 69 села.

"Оценяването премина на три етапа. Първият включва административна проверка на изискваната документация и на него отпаднаха 103 проектни предложения. На втория етап проектите бяха оценявани от експертно жури. До третия етап достигнаха 86 проекта, които получиха оценка от служителите на "Лидл България" по региони", обясни Илияна Николова, изпълнителен директор на фондация "Работилница за граждански инициативи".

На финала

Финалната селекция включва предложения от 18 населени места в страната, сред които по-малки градове и села

Целият текст е тук

Най-четени »
Виж още
Последни новини »
Виж още
С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK