Търговци

И други търговски вериги искат да бъдат купени от Amazon

Цветан Кръстев 06 септември 2017, 11:18

След като онлайн гигантът Amazon придоби търговската верига Whole Foods в сделка за 13.7 млрд. долара, голяма част от американските ритейл компании се надяват на подобна съдба, съобщава Financial Times. Amazon предприема такива стъпки, за да си осигури водещ пазарен дял в дългосрочен план.

Прогнозите

Банкери, специализирани в сливанията и придобиванията в ритейл сектора, съобщават, че е отчетено увеличение на компаниите за търговия на дребно, които изпращат заявки, за да проверят дали Amazon проявява интерес към тяхното придобиване. Предложенията идват предимно от оператори на търговски вериги за дрехи, хранителни стоки и продукти за всекидневна употреба. Банкер от Ню Йорк е на мнение, че днес "всичко е обвързано с Amazon". Той е помолил да бъде запазена неговата анонимност, тъй като на банкерите е забранено да обсъждат пред медии информация, засягащи техни клиенти.

Вече са започнали и прогнозите относно следващата потенциална компания, която ще бъде избрана от Amazon. Според анализатора от инвестиционната компания Wedbush Securities Арън Търнър онлайн компанията се е прицелила към разрастващата се компания за доставки на хранителни стоки по домовете GrubHub, за да си осигури "водеща роля на хранителния пазар". Търнър не е напълно убеден дали точно GrubHub влиза в плановете на Amazon, но е категоричен, че интернет гигантът "е стриктно фокусиран върху хранителния пазар". Той прогнозира, че евентуалната сделка за закупуването на GrubHub ще бъде на стойност 4.5 млрд. долара. Към момента около 55 хил. ресторанта от над 1000 града в САЩ и Великобритания оперират съвместно с онлайн платформата GrubHub.

Целият текст е тук

Най-четени »
Виж още
Последни новини »
Виж още
С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK