Този сайт използва бисквитки (cookies). Ако желаете можете да научите повече тук. Разбрах
Регистрация

Да облечеш Европа от България

Автор: Калина Горанова 03 май 2017 , 2 коментара

Онлайн търговецът на дрехи втора употреба "Ремикс глобъл" расте всяка година и открива нови пазари на континента

Всеки ден по 15 хил. нови продукта, качени на сайта. Около 2500 тона дрехи, които ще се обработят през 2017 г. И очаквания за 38-40 млн. евро приходи през тази година, само за четири и половина години след основаването си. Това е мащабът, с който работи българският търговец на дрехи втора употреба Remix, които се продават само онлайн.

Фокусът на компанията съчетава два растящи пазара - second hand и електронната търговия. Има и свободна ниша - когато започва през есента на 2012 г. в Европа, а и в България, е нямало добре организиран същински електронен търговец, който да продава само дрехи втора ръка.

До 2015 г. приходите на компанията растат средно по 3.5 пъти на година. През миналата година "Ремикс глобъл" АД получава финансиране от 8 млн. евро, за да продължи с експанзията си. В компанията вече работят близо 600 служители в 4 помещения, ползвани с различни цели. За 2017 г. планираният ръст е 2.2 пъти. А отскоро са покрити и три нови пазара в Европа, като така българският търговец вече работи в 7 държави в ЕС и по-всичко изглежда, че няма намерение да спира.

Целият текст е тук

Нехранителните стоки - с нови по-високи цени през ноември Поскъпват и три от четирите млечни категории в кошницата на тайния клиент
Намалява потреблението на зехтин и олио Зехтин се купува повече в модерната търговия, олио - в традиционната
"Македонската "Алди" влиза в България Хард дискаунтърът "КАМ Маркет" започва да открива магазини в София