Този сайт използва бисквитки (cookies). Ако желаете можете да научите повече тук. Разбрах
Регистрация

ЮАР-ска инвестиционна група с интерес към The Mall

Автор: Регал 06 януари 2017 , 1 коментар

New Europe Property Investments не са заявили категоричност, че сделката ще се състои, но имат интерес да стъпят на българския пазар

Вторият по приходи мол в България - The Mall на "Цариградско шосе" в София, се продава. Това се разбира от уведомление, подадено в края на изтеклата година до Комисията за защита на конкуренцията, пише днешният брой на "Капитал".

Купувач се явява южноафриканската инвестиционна група New Europe Property Investments чрез регистрираното в България "София къмършъл сентър". А продавач - гръцки фондове, изкушени от предлаганата цена, която според изданието е 180 млн. евро.

Цената включва и площта, която до неотдавна беше заета от хипермаркета на "Карфур". След като магазинът затвори, площта бе продадена от частен съдебен изпълнител, като я придоби Уникредит Булбанк, която беше кредитор на собственика на площта - гръцката компания "Маринопулос". Твърди се, че именно Уникредит Булбанк е намерила купувача.

В днешния си брой седмичният "Капитал" пише, че от страна на купувачите не са изразили категоричност, че сделката непременно ще се състои, но са заявили интерес да стъпят на българския пазар.

Повече подробности в новия брой на "Капитал".

Нехранителните стоки - с нови по-високи цени през ноември Поскъпват и три от четирите млечни категории в кошницата на тайния клиент
Намалява потреблението на зехтин и олио Зехтин се купува повече в модерната търговия, олио - в традиционната
"Македонската "Алди" влиза в България Хард дискаунтърът "КАМ Маркет" започва да открива магазини в София