Търговци

Постигната бе сделка за спасяване на германските супермаркети Kaiser's Tengelmann

Регал 01 ноември 2016, 10:58

Водещите вериги супермаркети в Германия се споразумяха да спасят по-малкия си конкурент "Кайзерс Тенгелман" (Kaiser's Tengelmann), предаде БТА, като се позова на световните агенции.

Съобщението, направено от вицеканцлера и министър на икономиката Зигмар Габриел, дойде, след като бившият канцлер Герхард Шрьодер бе назначен да оглави арбитража в продължителния спор по придобиването на затруднената верига, отбелязва "Асошиейтед прес".

"Кайзерс Тенгелман" от доста време е на загуба, а собственикът й Карл-Ериван Хауб не иска да прави повече инвестиции. Преди две години той я продаде на конкурентната "Едека" (Edeka), но през април тази година сливането бе отхвърлено от германската служба за защита на конкуренцията. След това Зигмар Габриел даде т. нар. министерско разрешение за сделката, с което да бъде заобиколено антимонополното ведомство. Веригите "Реве" (REWE), "Норма" (Norma) и "Маркант" (Markant) обаче оспориха решението на министъра в съда, който се произнесе срещу Габриел.

С постигнатото споразумение ще бъде предотвратено закриване на обектите на "Кайзерс Тенгелман" и ще бъдат спасени към 15 000 работни места.

Според новия план около 400 клона от веригата в Германия ще бъдат поделени между "Едека" и "Реве", посочва ДПА.

Най-четени »
Виж още
Последни новини »
Виж още
С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK