Търговци

BILLA продължава сътрудничество със Съюза на слепите

Регал 17 август 2016, 15:50

BILLA продължава сътрудничеството си със Съюза на слепите в България. През последните две години веригата и сдружението си партнират с цел да подпомогнат процеса на промяна в разбирането и осъзнаването на нуждите на хората със зрителни увреждания, както и да съдействат за тяхното интегриране.

Във всеки магазин BILLA в страната се прилага политика за асистирано пазаруване за клиенти с увредено зрение. Методиката е разработена заедно със Съюза на слепите, като персоналът на веригата е специално обучен и запознат с основните правила за оказване на съдействие и обслужване на незрящи клиенти.

"Оценяваме партньорските си проекти със Съюза на слепите в България като изключително важни, затова ще продължим да работим в посока интегриране и подпомагане на незрящите. Благодарение на инициативите, които стартирахме, хората с нарушено зрение вече има къде да пазаруват спокойно и безпрепятствено", сподели Бойко Сачански, Управител на BILLA България.

В допълнение тази година BILLA България направи и дарение от 5000 лв. за закупуване на помощни технически средства за незрящи хора в тежко финансово състояние. Проектът подпомогна над 180 души със зрителни увреждания в България, като ги улесни в изпълнението на техните ежедневни битови и трудови дейности.

"През последните две години нашето сдружение активно си партнира с BILLA България. Ръководството на Съюза на слепите в България изразява своята най-искрена благодарност. Вярвам, че ни предстоят още много ползотворни и устойчиви проекти в подкрепа на незрящите хора в страната", коментира Васил Долапчиев, председател на Съюза на слепите в България.

BILLA България инициира редица благотворителни и социално отговорни кампании. Наскоро веригата стартира дългосрочна дарителска акция за българи в тежко материално състояние заедно с Българския Червен кръст. Клиентите имат възможност да се включат в инициативата, като закупят хранителни стоки от първа необходимост и ги оставят като дарение в специално обозначени колички във всеки BILLA магазин в страната.

Най-четени »
Виж още
Последни новини »
Виж още
С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK