С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK
Регистрация

PrimePark тества нова концепция за търговски обект в България

Автор: Регал 26 април 2016
Първият комплекс тип "хали" трябва да заработи през септември в "Софарма Тауърс"

Помещението на супермаркета на "Пикадили" в "Софарма Тауърс" в София вече е опразнено. Надписи на витрината обявяват предстоящо откриване на PrimePark.

"PrimePark е първият по рода си търговски обект в България, пресъздаващ изцяло усещането на затворен град", пише на сайта на начинанието. "Комплексът ще е тип хали, но по-премиум. В него върху 2000 кв. м ще бъдат разположени 27 обекта. Ще има супермаркет, магазини за месо, за плодове и зеленчуци, за фрешове. Ще бъдат предложени различни услуги - застраховки, плащане на битови сметки, фризьорски салон и бръснарница, ще има магазин за вино и отделно магазин за алкохол. Нехранителните стоки ще бъдат представени с домашни потреби, дрехи, кожен асортимент и пр.", обясни Владимир Иванов, съсобственик в "Праймпарк".

"Забелязваме тенденция, че редица малки български производители не успяват да стигнат до супермаркетите. Те наемат обекти, пръснати из града. Бихме искали да ги подпомогнем в промотирането, и в организирането и да улесним клиента, за да може да пазарува на едно място", добави той. Намеренията са да работят само със сертифицирани производители на качествени продукти.

"Ние" - това са хора, които по думите на Иванов идват от търговията, медиите и рекламата. Искат да приложат това, което са научили в други сфери и да опитат с нова концепция. Концепцията е микс от няколко успешни подобни обекта в Испания и в САЩ.

Владимир Иванов каза още, че инвестицията в проекта е на съдружниците. Производителите ще плащат само наем, а от "Прайм парк" ще се грижат за цялостното маркетиране на обекта.
Очаква се PrimePark - "Софарма Тауърс" да отвори през септември.

За ноември е планирано откриването на втори магазин от същия бранд вероятно в Лозенец. До края на годината този тип обекти в София би трябвало да станат три. През 2017 г. може да се мисли и за излизане извън София.

"Освен, че наехме помещение, заемано преди това от "Пикадили", нямаме друго общо с тях", каза Владимир Иванов в отговор на въпрос.

Четири компании доминират пазара на концентриран алкохол Четири компании доминират пазара на концентриран алкохол, а спадът на местните продажби през 2017 г. донякъде се компенсира от силен износ
"Севан": Потреблението на зърно по света ще скочи с 5-10% заради коронавируса От компанията износител очакват заради презапасяване и изчерпване на резервите търсенето да се повиши
eBay отложи с месец таксите за търговци заради пандемията Онлайн платформата няма да снижава рейнинги на търговци в затруднение заради COVID-19