Регистрация

"Метро България" с 3 сертификата за безопасност на храните и управление на качеството

Автор: Регал 24 февруари 2016
Компанията е сертифицирана по стандартите IFS Cash & Carry/Wholesale, ISO 9001 и ISO 22000

Фотограф: Анелия Николова

"Метро България" вече разполага с три сертификата за безопасност на храните и управление на качеството, с които гарантира пред своите професионални клиенти – хотелиери, ресторантьори и търговци висока степен на сигурност от гледна точка на дистрибуция, съхранение и управление на стоките, съобщиха от компанията. "Метро" е сертифицирана по стандартите IFS Cash & Carry/Wholesale, ISO 9001, а от скоро и ISO 22000.

"Усилията, които МЕТРО България полага, и инвестициите, които прави, за да покрива високите стандарти за безопасност и качество на храните, отговорят на потребностите на нашите клиенти, които се доверяват на компанията ни, заради гарантираната сигурност и проследимостта на стоките, които купуват от нас", каза Вероника Пунчева, управляващ директор на "Метро България". "Ние сме най-големият доставчик на едро в България и знаем, че това, което предлагаме на нашите бизнес клиенти в края на деня се озовава на трапезата на милиони българи – у дома, в ресторанта, по време на почивка. Високите стандарти, които преследваме са гаранция за здравето и безопасността на крайните потребители, на всеки един от нас, добави тя.

Компанията е сертифицирана по стандартите IFS Cash & Carry/Wholesale, ISO 9001 и ISO 22000

ISO 22000
е стандарт за сертифициране на системите за управление на безопасността на хранителните продукти на всяка организация, принадлежаща към хранителната верига – не само на производителите на хранителни продукти, на суровини, на храни за животни и преработватели, но и фирмите за транспорт, складиране и съхранение, както и производители на съоръжения и технологично обзавеждане, опаковъчни материали, продукти за почистване, добавки и съставки. Този международен стандарт обединява принципите на Системата за анализ на опасностите и на критичните точки за контрол (НАССР- Hazard Analysis and Critical Control Points).

Компанията е сертифицирана по стандартите IFS Cash & Carry/Wholesale, ISO 9001 и ISO 22000

Наличието на сертификат по стандарт ISO9001, показва, че eдна компания има внедрена и сертифицирана система за управление на качеството, като компания, която дистрибутира хранителни и нехранителни продукти.

Компанията е сертифицирана по стандартите IFS Cash & Carry/Wholesale, ISO 9001 и ISO 22000

Стандартът IFS Cash & Carry / Wholesale
покрива и надгражда приложимите за бизнеса с храни общоприети международни стандарти от серията ISO. Освен това поставя допълнителни по-строги и специфични изисквания при Cash & Carry търговията с цел да се подобри сигурността за здравето и живота на потребителите, По този начин се гарантира и безопасността на собствените марки на МЕТРО. IFS е гаранция, че компанията се е съобразила с всички законови изисквания за безопасност и поставя пред доставчиците си еднакви и прозрачни стандарти за съответните продукти, както и отговаря на очакванията за висока сигурност от страна на клиентите.

Четири компании доминират пазара на концентриран алкохол Четири компании доминират пазара на концентриран алкохол, а спадът на местните продажби през 2017 г. донякъде се компенсира от силен износ
Николай Бекяров: През 2021 г. пазарът на сладолед спадна до 104 млн. лева Управителят на "Юниливър Айс Крийм България" посочва пред "Капитал", че цените вече са увеличени с 12-20%
Големите вериги имат приходи от 16 млрд. лв., или 1/3 от оборота в търговията на дребно Изследването на ИПИ показва огромни скокове в бизнеса през 2022 г., когато и инфлацията растеше. Във веригите работят над 53 хил. души