Търговци

Британски вериги отказаха да подпишат писмото на бизнеса за оставане в ЕС

Регал 24 февруари 2016, 11:50

Търговските вериги Tesco, Sainsbury’s и Morrisons са отказали да се подпишат под писмото, с което една трета от британските компании поддържат оставането на Великобритания в Евросъюза, пише The Guardian. Те аргументират своята позиция с това, че отговорът на въпроса за членството в ЕС трябва да бъде даден от народа на Великобритания, а не от ръководството на отделни компании и финансови организации.

В същото време мениджърите на някои от най-големите британски ритейлъри, включително Dixons Carphone и Kingfisher, са поставили имената си върху документа. Само Asda от голямата четворка супермаркети в страната е подписала писмото, посочва retail-week.

Освен гиганти като Royal Dutch Shell, BAE Systems и авиопревозвача easyJet, към изявлението са се присъединили и 27 компании от сектора на храните и напитките, сред които SABMilller, Marks & Spencer, Diageo, Unilever, става ясно от публикация на foodmanufacture.co.uk.

Според тях Великобритания ще бъде по-силна и в безопасност, ако остане в ЕС.

Референдумът за членства в Евросъюза ще се състои на 23 юни 2016 г. По-рано този месец Великобритания получи особен статут в ЕС. Държавата се сдоби с правото да спира някои социални плащания към мигрантите от ЕС за период от седем години. Страната ще може също така да не изпълнява някои политически решения на Евросъюза.

Най-четени »
Виж още
Последни новини »
Виж още
С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK