С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK
Регистрация

Хипермаркетът на Carrefour в Македония затвори врати

Автор: Регал 11 февруари 2016 , 2 коментара
Магазинът дължи 10 млн. евро на доставчици, банки и служители

Carrefour пропада в целия регион, пише press24.mk. На сайта са публикувани снимки на празни рафтове от магазин на веригата в България, като се посочва, че и албанският Carrefour е пред закриване.
Фотограф: press24.mk

Единственият хипермаркет на Carrefour в Македония затвори врати, оставяйки огромни дългове към своите местни доставчици и банка кредитор, съобщава IntelliNews. Общата дължима сума е 10 млн. евро, посочва информационният сайт.

Магазинът започва работа само преди три години в City Mall в македонската столица. Той е един от най-големите в Македония, с площ от 4650 квадратни метра. Магазините на Carrefour в страната се управляват на франчайз от CMB Balkans Skopje, част от гръцката Marinopoulos Group.

"
Carrefour в City Mall затвори преди два дни, има огромни задължения към доставчици, банки и персонал. Служителите останаха у дома, търговският център не е уведомен за прекратяването на работа, а 50 македонски компании имат вземания от веригата, които се измерват в милиони", пише на 7 февруари македонският сайт faktor.mk.

Част от доставчици
те вече са завели дела срещу веригата.

Търговските камари в страната са поискали правителството да се включи в намирането на решение за уреждане на дълговете. От бизнеса коментират, че дългът от 10 милиона евро е значителен удар върху икономиката на Македония и настояват в разглеждането на случая да се включи финансова полиция, за да се проучи как е работила компанията франчайзополучател CMB Balkans Skopje.

Carrefour пропада в целия регион, пише press24.mk. На сайта са публикувани снимки на празни рафтове от магазин на веригата в България (в Бургас), като се посочва, че и албанският Carrefour е пред закриване.

Четири компании доминират пазара на концентриран алкохол Четири компании доминират пазара на концентриран алкохол, а спадът на местните продажби през 2017 г. донякъде се компенсира от силен износ
Николай Бекяров: През 2021 г. пазарът на сладолед спадна до 104 млн. лева Управителят на "Юниливър Айс Крийм България" посочва пред "Капитал", че цените вече са увеличени с 12-20%
"Лидл" купи терен за складова база в Божурище за над 25 млн. лв. Продавач на парцела от почти 200 декара е държавната компания "Индустриални зони", а сделката е от юли