Свят

Трябва ли правителствата да се намесят в кризата с веригите за доставки

Капитал 27 октомври 2021, 13:14

Кризата с веригите за доставки, която заплашва икономическото възстановяване, може да продължи още една година, ако световните правителства не се намесят. Това заявява в интервю за Financial Times Джеръми Никсън, главен изпълнителен директор на една от водещите шипинг компании - Ocean Network Express. Тя превозва над 6% от контейнерите със стоки в глобален мащаб, разполага с 220 кораба, а печалбата й за второто тримесечие на годината е била 2.6 млрд. долара.
Никсън призовава за увеличаване на правителствените инвестиции в разширяването на капацитета на пристанищата, жп линиите, пътищата и складовата база. "Трябва да има подкрепа, с която хората да се преместят от някои части на икономиката, в които търсенето не е толкова силно, към по-ключови части, където търсенето е много силно и важно за глобалните вериги за доставки", казва той.

Целият текст е на сайта на "Капитал"

Най-четени »
Виж още
Последни новини »
Виж още
С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK