Свят

Ресторанти, хотели и фитнес зали са изправени пред бъдеще на социална дистанция

Снежина Пашинова 04 май 2020, 16:28

Посетители на едно от многото заведения за хранене - Pret A Manger, в Лондон бяха изправени пред много по-различно преживяване в сравнение с посещението им преди месец. Преди опашките за обяд се извиват извън вратата, докато сега се пет или шест души наведнъж. Прегради от плексиглас разделят персонала и клиентите до касите, а маркировките на пода сигнализират колко близо един до друг могат да стоят чакащите. Менюто, което обикновено включва около 60 продукта, е намалено до 11 и е разрешено само вземането на храна за вкъщи.

"Pret ще бъде много различен оператор", признава изпълнителният директор на веригата Пано Кристоу пред Financial Times. Той добавя, че ударът върху всички 500 обекта на фирмата в Обединеното кралство ще бъде "значителна крачка назад".

Pret е една от първите хранителни вериги, която рестартира част от бизнеса си, след като правителствата в Европа въведоха пълна карантина, за да забавят разпространението на вируса. В Обединеното кралство Burger King и KFC също отвориха няколко обекта за доставка и храна за вкъщи, като въведоха подобни мерки, за да се приобщят към социалното дистанциране и стриктните правила за чистота.

Целият текст е тук

Най-четени »
Виж още
Последни новини »
Виж още
С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK