С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK
Регистрация

Apple затваря всичките си магазини извън Китай заради коронавируса

Автор: Капитал 17 март 2020

Целта на компанията е да минимизира риска от разпространението на заразата

Технологичният гигант Apple ще затвори всичките си официални магазини по света в опит да минимизира риска от зараза с коронавируса. Единствено отворени ще бъдат тези в Китай - пълно завъртане на колелото спрямо положението през последния месец, когато само китайските обекти бяха затворени, спрямо всички останали по света, пише Reuters.

Смекчаване на удара

"Затваряме всичките си магазини извън Китай до 27 март", написа в сайта на компанията изпълнителния директор на Apple Тим Кук. Той добави, че служителите на фирмата ще продължат да получават заплатите си, включително и тези, които са на почасов договор. Онлайн магазините ще продължат да бъдат обслужвани. "Преминаваме към гъвкави работни условия във всичките си офиси с изключение на китайските. Ако работата им го позволява, служителите ни ще работят дистанционно", добави Кук.

Целият текст е тук

Четири компании доминират пазара на концентриран алкохол Четири компании доминират пазара на концентриран алкохол, а спадът на местните продажби през 2017 г. донякъде се компенсира от силен износ
Топ 10 на фармацевтичните корпорации в България Фармацевтичният пазар отбеляза ръст над 7% през изминалата година
"Лидл България" и ЕБВР ще финансират добри практики на земеделски производители Не се изисква съфинансиране от стопаните при обучението им за сертифициране по стандарта GlobalG.A.P.