Свят

Nokia може да преструктурира бизнеса си

Снежина Пашинова 04 март 2020, 10:28

Акциите на Nokia поскъпнаха в края на седмицата, след като Bloomberg съобщи, че финландският телекомуникационен концерн обмисля да продаде част от активите си или да направи придобивания. В началото на седмицата възходящият им ход на борсата в Хелзинки продължава. Според агенцията, която се позовава на вътрешни източници от компанията, Nokia обмисля стратегически възможности, като за целта е наела консултанти.

Предисторията

Nokia се конкурира с китайската Huawei и шведската Ericsson за поръчки за оборудване за изграждане на 5G мрежа. Новата мрежа от пето поколение се очаква да е ключова за функционирането на безпилотни автомобили и военни комуникации.

След като финландският концерн придоби Alcatel-Lucent през 2016 г., сделката остави само три играча на пазара. Тя изглеждаше като стратегически успех за изпълнителния й директор Раждев Сури. Въпреки това сливането не доведе до очакваните резултати и поради това вече се мисли за промяна.

Целият текст е тук

Най-четени »
Виж още
Последни новини »
Виж още
С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK