С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK
Регистрация

Какво включва търговската сделка между САЩ и Китай

Автор: Капитал 16 януари 2020

Пекин ще увеличи покупките на американски стоки с 200 млрд. долара в рамките на следващите две години

Reuters

Китай и САЩ трябва в сряда да подпишат първата фаза от търговското споразумение, което да сложи до голяма степен край на войната между двете най-големи икономики в света. Въпреки това и до момента няма публичен достъп до конкретния текст по сделката и всичко, което се знае за нея, идва от медийни източници и изказвания на американския търговски представител и преговарящ Робърт Лайтхайзър.

Според агенция Reuters, която се позовава на свои източници, Китай е обещала да купува с около 200 млрд. долара повече американски продукти и услуги през следващите две години, като за база се взима 2017 г. Сумата включва 80 млрд. долара допълнително за американско производство, 50 млрд. допълнително за енергия и 35 млрд. долара за услуги, както и 16 млрд. долара повече земеделски продукти (за база се взема също 2017 г., когато вносът на американски земеделски стоки е бил за 24 млрд. долара). Официалните числа трябва да станат ясни в сряда при подписването на сделката между Тръмп и китайския вицепремиер Лю Хъ.

Целият текст е тук

Четири компании доминират пазара на концентриран алкохол Четири компании доминират пазара на концентриран алкохол, а спадът на местните продажби през 2017 г. донякъде се компенсира от силен износ
Пазар за над 150 милиона лева Продажбите на храни за домашни любимци са с двуцифрен ръст през последните години
Алекс Брату: Планираме да имаме 50 магазина на JYSK в България Мениджърът на датската мебелна верига за Румъния и България пред "Капитал"