С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK
Регистрация

Светата Троица на "Шато ла Кост"

Автор: Петър Карабоев 11 януари 2020

Ирландски милиардер стои зад едно от изненадващите места за модерни шедьоври

Фотограф: Петър Карабоев

Когато човек чуе, че винарна има своя Света Троица, автоматично си мисли за червено, бяло и розе. Но "Шато ла Кост" (Château la Coste) в Прованс не е обикновена винарна и Троицата ѝ е съвсем различна.

Идеята на собственика е в това имение в Южна Франция да има хармонично съчетаване на културата на виното с изкуство и архитектура. И трябва да се признае, че парите, които ирландецът Пади Макмилън печели от имоти и хотелиерство, са добра инвестиция.

Днес само влизането в "Шато ла Кост" показва, че това не е поредното имение с лозя и изби върху над 2400 декара. Защото още основната сграда на входа е дело на Жан Нувел, а насред обширното водно огледало пред нея е една от прочутите скулптури-паяци на Луиз Буржоа.

В сградата на Нувел е рецепция с ресторант, който сам по себе си е достатъчен, за да прескочите дотук от Екс ан Прованс. "Шато ла Кост" се намира на не повече от 40 минути с кола на север. Един брънч (обикновено се предлага до 15:30 часа с цена на менюто около 75 евро, а има и детски кът) е напълно достатъчен да опитате местни деликатеси и чудесно розе, но да не се застоявате вътре.

Целият текст е тук

Четири компании доминират пазара на концентриран алкохол Четири компании доминират пазара на концентриран алкохол, а спадът на местните продажби през 2017 г. донякъде се компенсира от силен износ
Пазар за над 150 милиона лева Продажбите на храни за домашни любимци са с двуцифрен ръст през последните години
Алекс Брату: Планираме да имаме 50 магазина на JYSK в България Мениджърът на датската мебелна верига за Румъния и България пред "Капитал"