Свят

Samsung отчете спад в оперативната печалба, но надмина очакванията на анализатори

Кристина Кърпичева 10 януари 2020, 10:10

Оперативната печалба на южнокорейската компания Samsung спада за пето поредно тримесечие според отчетения резултат за периода от октомври до декември 2019 г. Въпреки това резултатът надвиши очакванията на анализаторите, които се базираха на продължителния спад в цените на чиповете за памет – главен източник на приходи за компанията. Възстановяването на индустрията на чиповете за памет е главната причина за резултатите над прогнозите, съобщава Bloomberg.

Спад в печалбата

Оперативната печалба на Samsung за цялата 2019 г. е с 53% по-ниска в сравнение с предходната година, което представлява най-ниския резултат за последните 4 години. Само за последното тримесечие на миналата година южнокорейската компания отчита оперативна печалба в размер на 6.1 млрд. долара, или 34% понижение спрямо същия период в предходната година. Резултатът надвишава очакваните от анализаторите 5.5 млрд. долара.

Целият текст е тук

Най-четени »
Виж още
Последни новини »
Виж още
С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK