С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK
Регистрация

DuPont’s Nutrition и IFF се сливат и правят компания за 45 млрд. долара

Автор: Славчо Кузмов 18 декември 2019

Новото дружество ще бъде сред най-големите доставчици на хранителни съставки за американските производители

Reuters

Химическият концерн DuPont de Nemours постигна споразумение да обедини хранителния си бизнес с International Flavors & Fragrances (IFF). По този начин ще бъде създадена компания, която ще бъде сред най-големите доставчици на хранителни съставки за американските производители.

Основен играч на пазара

Сделката оценява комбинираната компания на 45.4 млрд. долара. Съгласно условията на споразумението, което е одобрено единодушно и от двата съвета на директорите, акционерите на DuPont ще притежават 55.4% от акциите на новото дружество, а тези на IFF – 44.6%. След приключване на транзакцията DuPont ще получи еднократно плащане в размер на 7.3 млрд. долара, съобщава Financial Times.

Целият текст е тук

Четири компании доминират пазара на концентриран алкохол Четири компании доминират пазара на концентриран алкохол, а спадът на местните продажби през 2017 г. донякъде се компенсира от силен износ
Пазар за над 150 милиона лева Продажбите на храни за домашни любимци са с двуцифрен ръст през последните години
Алекс Брату: Планираме да имаме 50 магазина на JYSK в България Мениджърът на датската мебелна верига за Румъния и България пред "Капитал"